Welke anabolen kuur voor spiermassa is de beste keuze?

Als je snel spiermassa wilt kweken dan kun je natuurlijk een dril trainingsprogramma opstellen en jezelf elke dag afbeulen in de sportschool. Maar spiermassa vergaren heeft tijd nodig. Sporters die krachtsporten beoefenen zoals boksers, MMA-vechters, powerlifters en bodybuilders vinden dat vaak niet snel genoeg gaan. Die helpen de natuur een handje met een anabolen kuur voor massa. Als je professioneel aan sport doet en ook aan wedstrijden deelneemt dan kan dit natuurlijk niet. Anabolen staan met stip in de top 3 van verboden middelen. Als je bij een dopingcontrole betrapt wordt kan dit een jarenlange schorsing op leveren. Maar als je alleen voor de lol traint dan kun je deze middelen gebruiken om snel extra spiermassa te krijgen.

De anabolen / androgenen ratio

De werking van anabole steroïden wordt uitgedrukt in een anabolen / androgenen ratio. Die ratio is gebaseerd op de hoeveelheid testosteron die in het middel zit. Daarnaast wordt de androgene werking vermeld. De uitgangswaarde is de basis werking van het natuurlijke mannelijke hormoon testosteron. Die verhouding wordt benoemd als 100 / 100. Als een anabole steroïde middel een verhouding anabolen / androgenen heeft van bijvoorbeeld 320 / 40 dan betekent dit dat er meer testosteron in zit dan de normale hoeveelheid in het lichaam (meer dan 100) en dat de androgene werking lager is dan die van testosteron. Androgene werking is de term die wordt gebruikt voor het ‘vermannelijken’ van het lichaam bij het gebruik van het middel.

Gewichtstoename: vocht of spiermassa?

Sommige anabolen kuren voor massa zorgen voor snelle gewichtstoename. Maar daarbij is een deel vocht en geen spiermassa. Dat geeft dus een vertekend beeld. Het vasthouden van vocht wordt veroorzaakt door het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Als het je alleen te doen is om spiermassa kun je dus beter kiezen voor een middel voor ‘droogtrainen’. Dit geeft een trager resultaat, maar het gaat daarbij wel om pure spiermassa en niet om het vasthouden van vocht. Als een middel ook zorgt voor extra vocht kun je hiermee soms wel tot 6 kilo zwaarder worden in twee weken. Kies je voor een middel dat puur is gericht op de toename van spiermassa dan moet je iets langer geduld hebben.

Hoelang duurt een kuur met anabole steroïden?

De lengte van de kuur hangt af van het middel dat je gebruikt. Dat geldt ook voor wat de beste anabole kuur voor massa is. Dit hangt af van wat je wensen zijn en welke tijdsplanning je daarbij in gedachten hebt. Lees altijd zorgvuldig de bijsluiter voordat je een kuur met anabole steroïden begint. Er wordt meestal een aanbevolen dosering aangegeven. Overschrijd deze niet, ook als het resultaat de eerste dagen uitblijft. Soms duurt het gewoon wat langer voordat het middel gaat werken.

Risico’s bij het gebruik van anabole steroïden

Slik je medicijnen of heb je bepaalde medische aandoeningen? Overleg dan eerst met de huisarts of je behandelend specialist of je een kuur met anabole steroïden kunt doen. Sommige middelen hebben als bijwerking dat ze vaatvernauwend kunnen werken. Dit kan leiden tot hart- en vaatziekten. Als je ongewone bijwerkingen opmerkt, staak dan het gebruik direct en overleg zo nodig met de huisarts. Gebruik anabolen voor het opbouwen van spiermassa nooit langer dan het geadviseerde aantal weken. Langdurig gebruik verlaagt je natuurlijke testosteronspiegel. Het duurt dan vaak even lang als het gebruik voordat het hormonen niveau weer op peil is. Dit kan leiden tot onvruchtbaarheid en het verlies van mannelijke kenmerken.

Welke middelen kies je voor verantwoord opbouwen van spiermassa?

Wil je zonder al te veel risico en in een rustig tempo spiermassa opbouwen? Dan zijn deze twee middelen een goede keuze. Wat de beste anabolen kuur voor het krijgen van spiermassa voor jou is hangt soms ook af van uitproberen.

Anavar

Anavar is een zogenaamde ‘droogtrainer’. Het is een mild middel dat zorgt voor geleidelijke toename van de spiermassa. Omdat er minder vrouwelijk hormoon (oestrogeen) wordt aangemaakt heb je minder snel last van het vasthouden van vocht. De toename in gewicht is dus allemaal spiermassa.

De anabolen / androgene ratio bedraagt 320 / 24. Het resultaat na enkele weken is een redelijk volle spiermassa. De halfwaardetijd bedraagt 8 uur.

Geadviseerde dosering: 5 tot 10 tabletten per dag voor een kuur van 8 weken.

Metyltrienolone

Wil je de beste anabole kuur voor spiermassa in de zin van snel resultaat dan kies je voor Metyltrienolone

Het is een zeer krachtige anabole kuur met pillen die je momenteel kunt bestellen. Sinds kort is dit middel er ook in de vorm van pillen. Het is vergelijkbaar met Parabolan en Trenbolone en een goed alternatief voor hen die injecteren geen goede optie vinden. Meyltrienolone heeft een zogenaamde ratio van 12500 / 6500. Vanwege deze hoge waarden slik je van dit middel een lage dosering gedurende een kortere periode dan bij de meeste andere middelen. De halfwaardetijd is circa 4 uur.

Geadviseerde dosering: 2 tot 4 tabletten per dag gedurende maximaal 4 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *